top of page

Reisebrev i Advent


–Blir du frista til en Ålesund-tur? Mye kultur og kulinariske muligheter i Ålesund om dagen. Har utvikla seg noe enormt siden vi flytta herfra ihvertfall, skriver Mette i denne mat-kultur-reise-bloggen. og hun ønsker alle "ei fortsatt fin førjulstid".


METTE FORTELLER:

Hvert år prøve vi få til et Ålesund-besøk før jul. Hjem å hilse på famile og venner, samt kjøpe med julevarer en ikke så lett får tak i på Østlandet. Matvarer det liksom ikke blir jul uten.


Vi hadde billetter til Juleshow – Are Kalvø, Terje Sporsem og Hilde Marie Kjersem - på Løvenvold Theater, bord reservert både på Sjøbua og Polarbjørn, så her skulle det nytes kultur og kulinariske opplevelser.


Etter 8 tima i bil fra Eidsvoll – tar litt tid med elbil og vinter – så ventet bord på Sjøbua. Og du for en opplevelse. Det er den beste maten e nokken gang har fått servert på en restaurant.

Vi tok den helt ut, så det blei både forrett, hovedrett og dessert på oss.

Dag nøt en himmelsk hummersuppe til forrett, jeg tok sjøkreps. Til hovedrett tok Dag dagens fangst som var breiflabb og jeg tok kveite. Når vi kom til dessert, var vi egentlig mette begge to, men vi delte en til slutt. Solær og briochis, eller Sjøbuas svar på arme riddere. Det var en smaksbombe uten like. Kanskje ikke den mest lekre retten å se på, men smaken var bare heilt fantastisk. Man merket at de er i oppstartfase, men det gjorde ingenting, for maten var vel verdt å vente litt på. Lokalene er varme og koselige rett i Ålesundet. På kjøkkenet sydet det på de 7 grillene dems, så var du ikke sulten når du kom, blir du det ihvertfall.


De første nettene tilbrakte vi på Valderøya ut mot havet. Kjekt å komme nært på havet for oss innlandskrabba. Før vi dro fra øya, var vi innom Roald kjøtt og kjøpte nylaga fersk vigramør. Ingen jul uten.

Rakk også et kafebesøk på baker Waldehaug, og da måtte e teste ei timpe.


Siste natta flytta vi oss til byen. Da blei det hotell, teater og restaurant i samme kvartal. Flott rom på Hotel 1904, tidligere Grand og Scandinavie for de som husker de. Løvenvold teater rett utfor hotellromvinduet og Polarbjørn litt opp i gata.


Juleshow

Å for ei forestilling. Flira og kosa oss i en og enhalv time. Anbefales om noen skal opppover og er heldige å få billetter.Matopplevelsen på Polarbjørn skuffa litt. Kanskje fordi Sjøbua var så inner tier? Utsikten var ihvertfall fabelaktig , taket av Ålesund, 9 etg på Parken Hotel med vindusplass. Den e vanskelig å slå. Var julemeny, så ikke så mange valg egentlig om du ikke ville ha julemat. Vi endte opp med gratinert klippfisk. Til dessert tok Dag moltemousekake med marinerte multer og jeg tok sjokolade fondant med bailis is. Maten var god, men ikke noen wow opplevelse.


Før vi stakk nesen østover igjen, rakk vi å få servert pappas brennsnut, og vi måtte innom Hole kjøtt og Eurospar på Moa, slik at julemat-tradisjonane kunne sikres. På Eurospar Moa får du også kjøpt Dalen danskrull og fiskekaker, så da må man selvsagt ha med litt av det også.


I år fikk e faktisk kjøpt sunnmørsmat på Hamar også – fenalår og pinnekjøtt fra omreisende Frøysagarden i Ramstaddalen. Så blei med hamsting av diverse svinemør, pølser og tørrmør dinne gangen.


Juleklem fra Mette


83 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page