top of page

Maimat med Mette


Hvilke 17. mai mattradisjoner har du? Er det is og bobler til frokost kanskje? spør Mette i denne mai-bloggen, der hun betror oss at brennsnut er hennes favoritt på Grunnlovsdagen.

Vil tro at det varierer litt ihht hvor en er i livet hva som forventes av mat og drikke på 17. mai. Er man ung, fri og frank, er det vel mye bobler; har man barn, er det nok mer pølser og is; og er man litt mer voksen, er det kanskje helt andre tradisjoner.


Ja, når og hva spiser man egentlig på 17. mai?

Vil tro frokosten stort sett er en kjapp nødvendighet for de fleste, og at samling og kos rundt matbord først starter fra lunchtid og foregår utover dagen og kvelden.

Spekemat, laks og eggerøre servert med godt brød til er jo enkel og god mat. Blir aldri feil om man er alene eller skal ha gjester, Rømmegrøt hører vel og til som en del av norsk mattradisjon på 17. mai.

Min favoritt er brennsnut. Brennsnut og 17. mai er to sider av samme sak for meg 😊

Det kan dere lese mer om i min første matblogg her på Ålesunderen. Nysgjerrig på den?

Ta en titt på bloggen fra november 2022. Der finner dere også oppskriften på et  nydelig foccacia brød.


Forhåpentligvis er våren i anmarsj og man kan ha mulighet til å grille litt også. Trenger ikke være anna enn burger og pølser, det, men man kan jo pimpe opp med hjemmelaga tilbehør som sylta rødløk eller  chilimajones. Og pølse-/hamburgerbrød lager vi selv. Det smaker så mye bedre enn de du kjøper. Anbefaler denne oppskriften, den kan en lage både hamburger- og pølsebrød av fra samme oppskrifta >>


Så var det den søte avslutningen på dagen da. Eller blir det for mye is allerede?

Pavlova er en populær kaket til 17. mai. Marengs med krem og pynta med røde og blå bær blir det jo flagg-kake det. Må være så ærlig å si at jeg aldri har laget pavlova, men ihht andre skal det være en enkle kake å få til. Bunnen kan lages på forhånd og da bare pyntes med krem og bær på selve dagen.


Andre kaker med rødt-hvitt-blått tema kan jo være en ostekake med rødt lokk pynta med blåbær, eller ei god gammeldags bløtkake med krem og bær.

 

Uansett hvordan dagen feires, håpe e at mine ideer og tips kan gi inspirasjon til litt ekstra kos.

 


Mvh

Mette

 

47 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page