top of page

Valldal-jordbær


– Hva er vel bedre enn ei nyplukka kurv med Valldal jordbær? spør Mette i denne matbloggen.Og vi må være enige med henne, der hun skriver videre:


Minnes når e i min ungdom sto på toget og solgte jordbær fra Valldal, etter at e hadde vært på runde som avisbud og levert Sunnmørsposten. Synes å huske været var bedre den gangen 😊

Ja, hva er det som gjør Valldal jordbæra så spesiell? Jo, klimaet og sammensetningen av jorda gir et uvanlig godt vekstgrunnlag for jordbær, andre bær, frukt og grønt. Bæra får stå og modne over tid, og det er en av grunnene til den utrolig gode smaken. I Valldal har dem dyrka jordbær i over 100 år, og er en av de viktigste leverandørene til konserveringsindustrien i Norge. Over 50% av bæra fra Valldal går til syltetøy og andre forbrukerprodukt. Diplomis har sin egen Vaniljeis med rørte jordbær fra Valldal, vet ikke om den finnes lenger forresten. Men e jo et godt tips uansett. God norsk fløteis med rørte jordbær fra Valldal


Jordbæra er allsidig. Kan spises alene, med deilig vaniljesaus eller en god klatt krem. For ikke å snakke om at det passer utrolig godt på ei skikkelig bløtkake, eller en iskald jordbærmilkshake.

Er man mer avansert, kan man jo lage jordbær mousse kake.

Syltetøy kan også lages enkelt. Rørte jordbær e kjekt å ha i frysen og ta opp i løpet av vinteren og servere på gode vafler eller ei svele.

Tenke det var nokken som fikk vann i munnen no, og ønska dei bodde litt nærmere Sunnmøre, slik at Valldal bæra var lett tilgengelig. For det e nokke spesielt med den bæra altså.

Snart modnes også ripsen i hagen, og blåbæra i skogen. Så det er muligheter for mange fine matopplevelser med bær i tiden fremover – Rispgele, risp med vaniljekrem, trollkrem av blåbær, ja bare fantasien kan stoppe oss.


Fortsatt god sommer!

Mvh

Mette

71 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page