Timpe blei før laga som singel kaker, nå bakes den som hvetestang og deles av bakeren. Timpen selger med og uten rosiner.
Tekake er også hvetebakst med noe nøtte-sukker /nesten krokan aktig topping.
Etter litt prøving og feiling endte jeg opp med noe som ligner på timpe og tekake ihvertfall.
Testpanelet mente det smakte veldig godt.
Timpe og tekake er begge basert på hvetebakst. Så jeg bruker min faste oppskrift på det. Og delte deigen i 2, slik at jeg fikk både timpe og tekake av samme deig.
Timpe
Delte deigen i 2. Laget 2 hvetestenger. Kjevlet til rektangel, smurte kanel- og sukkerblanding på begge, den ene fikk også rosiner. Brettet den over, laget litt riller på halvparten, vridde dem over anna hver (brukte litt vann, slik at kantene festet seg).
Etterhev ca 30 min, lag en fordypning i midten, fyll med vaniljekrem. Stekt på 200 grader i 20-25 min avhengig av ovnen og størrelsen på stengene.
La dem avkjøle litt. Smør på smelta smør og strø på sukker. Avkjøl helt før den deles.
Tekake
Etter heving kjevles den ut, slik at den passer i en liten langpanne. Trykk litt ekstra ned. La den heve på nytt ca 40 min. Imens lager du toppingen. Den inneholder mandler, hasselnøtter, sukker, brunt sukker, litt kanel og smeltet smør/melanges. Smør så dette forsiktig på deigen og la deigen heve i ca 30 min til før den stekes i ovenen på 200 gradere i 20-25 min avhengig av ovnen og størrelsen på kaka.
Håper du fikk mimra litt og kanskje du fikk lyst på litt bakst. Ønsker du tips og triks eller oppskrifter, er det bare å ta kontakt.
Fortsatt god sommer!
Med Vennlig Hilsen
Mette Engstrøm
Comments