top of page

Sommer = Rabarbra


Media snakker mye om agurktid, jeg tenkte jeg skulle ta for meg rabarbra-tid dinne gangen.

Har du rabarbra i hagen? Da har du god kilde til å lage mye godt.

Jeg har en liten rabarbra-rot i hagen. Den blei med oss over fjellet fra Ålesund for mer enn 20 år siden. Den blei gitt til meg av ei tante i Ålesund. Husker ikke om det var tante Ada på Åsestranda eller tante Ragnhild på Hessa, da de begge har gitt meg avleggere fra de flotte hagene sine.

Den trives godt og gir ok avling - nok til litt rabarbra-kos hvert år, skriver Mette i denne sommerbloggen.


RABARBRA-TID 

Mange har nok barndomsminner rundt rabarbra. Det jeg husker best er en litt sur rabarbra-stang som vi duppet i sukker. Surt, men godt var det. Husker ikke at det blei bakt så mye med rabarbra i barndommen, men rabarbra-kompott med melk/fløte blei det endel av i rabarbra-sesongen.


Akkurat idet jeg ble forespurt om å skrive noe om rabarbra, begynte nettet å koke over av rabarbra-oppskrifter. Mye som ser godt ut, og egentlig bare fantasien som stopper hva en kan lage. Kaker, paier, syltetøy og kanskje rabarbra-sorbet.

Jeg fant ut at jeg burde teste noen oppskifter før jeg fullførte bloggen,  så da endte jeg med å teste rabarbra-muffins, enkel smuldrepai, rabarbra-kompott og til slutt tok jeg ei utfordring fra Sigmund og bakte ei rabarbra-kake fra ei amerikansk oppskrift.

Kan tro det var mange fornøyde kolleger på jobb når Mette kom med kake to mandager på rad.

Rabarbra-muffins og enkel smuldrepai (bildet) laget jeg etter inspirasjon fra www.krem.no


Grandma Mork's Rhubarb Cake (bildet)

Etter testing og baking hadde jeg fortsatt endel rabarbra igjen. Det fine med rabarbra er at den egner seg godt til å fryses ned. Vask den og del i biter. Putt i bokser eller poser , frys i vei og ta opp senere, så kan du lage noe godt av rabarbra når høsten/vinteren kommer.

Jobber med et par nye bloggtema-prosjekt så stay tuned 😊


Ønsker alle en fin sommer. Kanskje sees vi på sommerfesten hos oss i Casa Engstrøm 6 juli?

 

Med hilsen

Mette


Grandma Mork's Secret Rhubarb Cake Recipe

Make topping first:

Add ½ cup sugar, 1 T margarine, and 1½ t cinnamon into small bowl. Work with fork or pastry knife. Recommend also adding ½ - ¾ cup of chopped walnuts. Set aside.


Combine the following ingredients in mixer, mix low, let stand:

½ cup brown sugar

1 cup white sugar

1/3 cup vegetable oil (or vegetable shortening)

1 egg

2 cups flour

1 tsp vanilla extract

1½ cup finely cut rhubarb


Put 1 cup sour milk and 1½ teaspoons baking soda into separate bowl and mix to a froth with whisk. (Buttermilk can be substituted for sour milk. Sweet milk may be soured by adding 1 tsp vinegar).

Turn on mixer, add sour milk slowly into batter, mix 2 minutes.

Place in greased and floured 9" x 13" cake pan. Sprinkle on topping. 

Bake at 375F (190C) for 35-40 minutes. Check with toothpick.

59 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page