top of page

Påskekos

Oppdatert: 5. mai 2023


Vår matblogger, Mette, har begynt planleggingen av påskekos i alle retninger. Her deler hun med oss:


Påsken nærmer seg med stormskritt. Det fine med det er at det våres. Jeg synes selv våren er den fineste årstiden. Snøen smelter, naturen våkner til liv igjen etter vinterdvale og temperaturen stiger.

Uansett om man har fjellpåske eller bypåske, er det ofte litt tid for ekstra kos og familesamvær i påskedagene. Lam hører påsken til. Hva med å lage langtidsstekt lammelår med ovnstekte grønnsaker og fløtegratinerte poteter. Mat som nesten gjør seg selv og er lett å servere til mange. Matprat.no har en fin oppskrift på langtidsstekt lammelår som kan anbefales. Fløtegratinerte poteter er veldig enkelt å lage. Skjær potetene i jevne skiver legg dem lagvis i en ildfast form med salt, muskatnøtt og hvitløk mellom laga. Fyll på fløte til akkurat over potetene. Stek i ovnen på 200 grader i 45 min, strø på litt ost og stek i ca 15 min til den er gyllen. Alltid en vinner.

Jeg fant ut at jeg fortsatt har pinnekjøtt i frysen , så her blir det nok en «julemiddag» hos oss i påsken.

Påsken for 2 år siden - under corona-nedstengingen - hadde jeg påskegodt verksted for meg selv. Ble mye godter, så jeg fant ut at det måtte deles med andre. Laget små gaver og tok en påskeharetur og overrasket venner og famile. Kjekt å kunne overaske og glede andre.

Det er heller ikke så vanskelig som det kanskje ser ut å lage eget påskegodt. Billigere enn butikkmarsipan blir det og, her kommer sunnmøringen frem. Kjøp en rull marsipan, kokesjokolade og litt kakestrøssel, så kan du lage mye godt. Rull ut pølser, egg eller lignende av marsipanen. Dypp den i smeltet sjokolade, strø over kakestrø og du har perfekt påskemarsipan. Vil du ha gul marsipan, kjøper du matfarge på Jernia eller ligenenede butikker. De selger også former som kan brukes til å lage søte harepuser og kyllinger. Dette er jo også en kjekk aktivitet å gjøre sammen med barna eller barnebarn.

Ønsker alle en fin påske om dere skal få med dere den siste skituren, nyte fint vær på terrassen eller gå gatelangs i byen.


Med påskehilsen fra Mette

66 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page