top of page

Opp bratta


Ikke alle tar trappene fatt på veien opp til Fjellstua. Vi som rusler rundt nede i byen, ser skrekkslagne på hvordan folk klamrer seg til berget og vajerne i skalafjellet over Nørvøyskolen. –At dei tør! Vi fikk ikkje en gang nærme oss dei stupa, då vi va små!


Vi snakker selvsagt om Ålesund via ferrata, nyvinningen i 2022, som har hatt solid fremgang og en bratt vekstkurve i 2023. Det er Explore Ålesund som står for driften av galskapen opp fjellsiden. De kan fortelle at rundt 2.000 våghalser har tatt klatreutstyret fatt i år og på det viset funnet veien til utsikten over byen, ikke bare fra toppen, men også langs klatreruten og fra benkene som er boltet inn i fjellveggen, godt synlig fra der vi står på Utstillingsplassen.


Innpå halvparten av ferrata-klatrerne fant veien dit fra cruiseskipene. Kom ikke og si at cruiseturismen ikke legger igjen penger lokalt! Men byens bedrifter henger også godt med når de sender sine ansatte opp fjellveggen – uten at de dermed ønsker færre medarbeidere tilbake på jobb neste dag …


Til våren kan du også prøve deg på noe du ikke fikk lov til å tenke på en gang, da du var i klatrealderen. Turen opp tar gjerne en time og mer – så lenge remmer og tøy kan holde, som det heter.

37 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page