top of page

Mat-inspirasjon


Noen er mer glad enn andre i å lage mat. Noen lese krim, andre leser kokebøker.  Mange kokebøker er jo rene historiefortellingene, så mye artig å lese. E har vel skrevet litt om det meste av sunnmørsmat som  Sigmund og e har kommet på, skriver Mette i denne bloggen.


Noen andre som har noen ønsker om matretter, eller tema vi skulle ha fordypa oss i og  skrevet mer om?

 

E syns det e viktig å ta vare på tradisjoner og bringe de videre, samtidig som e lika å utforske og prøve nytt.

Under koronan, da alt var nedstengt, måtte e finne på nokke for ikke å bli heilt tullete, Det e gjorde da, var at e laga mat-tema-helger, ei helg med middag fra kun ett kjøkken. Med inspirasjon fra det Asiatiske, Greske, Spanske og det Meksikanske kjøkkenet satt e i gang.  Det skulle da bli middag fredag, lørdag og søndag, samt en dessert basert på helgas utvalgte kjøkken. Målet var at e skulle lage minst én rett e aldri hadde laga tidligere, så det blei både utfordrende og gøy aktivitet.


Asiatisk helg

Da laga e Kylling wook med black peppersaus på fredagen. Lørdagen laga e fingermat på Asiatisk. Vårruller, kyllingspyd og Gyosa/dumplings. Søndagen laga e kylling i sursøt saus. Desserten denne helga blei pasjonsfruktmousse-kake. Denne helga var det Gyoza/dumpling som var den nye tingen.

Svinekjøtt og scampi blandet med koriander, lime,chilli og vårløk stekt på panna før de dampes og serveres med dippsaus. E blanda soyasaus med sesamfrø og chilli. Det hadde e ikke laga før, men blei en hit og det har e laga mange ganger etterpå.


Spansk helg

Fredag serverte e calamare med chips og aioli. Lørdag ble det spansk tapas og søndagen laga e paella. Desserten denne helga blei crema catalana. Helgens nye retter var paella med kylling og reker samt crema catalana, det hadde e ikke laga før.
Gresk helg

Fredagen startet vi med Mettes Moussaka med gresk salat og tzatsiki. Lørdagen laga e gyros av svin med hjemmelaga pitabrød. Søndag blei det sovlaki med salat og chips. Dessert denne helga blei gresk yougurt med frukt, nøtter og litt honning. Nytt denne helga var både gyros, sovlaki og det hjemmelaga pitabrødet.Meksikansk helg

Fredagen serverte e nachos med guacamole. Lørdag blei det birra taco og søndag chilli concarne. Denne helgens dessert blei kokosis med mango med et dryss av chilli.

Den nye retten denne helga var birra taco. Langtidsstekt kjøtt med masse chillismaker servert stekt i lefser med saus fra langtidskokingen av kjøttet.

 

Kanskje skulle e fortsatt med det Britiske, Italienske og Nordiske?

 

Send gjerne tips og ønsker til meg på mail. Og  er det noen oppskrifter du kunne tenke deg? Send meg en melding så deler e gledelig 😊

 

Mvh

Mette

43 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page