top of page

Julemanna og anna


O jul med din glede og barnlige lyst…

Snart jul igjen, på tide å få litt julestemning tenkte e. Dinne gangen skrive e litt rundt ka som får me i julestemning ka må e ha av mat, lukter og pynt for å kjenne at no e det jul. Til slutt får du vite hvordan e laga julemanna, skriver Mette i denne bloggen.

Når adventstida kommer, er det lysa som hentes frem. Lyse litt opp i mørket. Det e koslig. Venter så til midten av desember før huset julepyntes. Da kommer julehuset, som pappan min har laga, frem sammen med resten av julepynten. Juletreet venter vi med til lille julaften. Men i år får nok juletreet kvile, siden vi skal til Finnmark denne jula.

Prøver å ta vare på litt av tradisjonene e vokste opp med og å føre litt sunnmørske tradisjoner videre. Så, en dag før jul, har vi litt julebakstverksted, barnebarnet Kasper og e. Da laga vi julemanna og maler de, samt at vi pynter pepperkaker.

Mormora mi sa i si tid «Julamanna e den billigste baksten til bakeren, bare vann, sukker og mel». Vel, min er litt mer eksklusiv da, siden den har smør og melk. Myke og gode blir de.


Mettes julemanna:

65g smør (smeltes)

200 g sukker

2,5 dl melk

2 ts hornsalt(hjortesalt)

Ca 700 g hvetemel


Smelt smør og bland inn det andre til en glatt deig. La den hvile i kjøleslapet minst 30 min. Gjerne over natta. Kjevl ut til ca 0,5 cm og stikk ut julemanna.

Stek på 180 grader i 8-10 minutter.

Gir ca 40 julemanna

61 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page