top of page

Hvem er det?


Vi som har utvandret til hovedstaden, blir ofte spurt om hvor vi kommer fra. Dialekten avslører noen. Samtale-emnet fører kanskje tanken hen på forhold utenfor lille Oslo-gryta. Det kan være så mangt. Vi som kommer fra Sunnmøres hovedstad, har mye til felles og treffes gjerne heller med andre utvandrere enn med kolleger og naboer fra hvorsomhelst (selv om vi gjerne prater med dem også – men da om andre saker) …


Men hvem er vi? På Ålesunderens hjemmeside kan du lese at "Ålesunderen eksisterer i hodet, ikke i språket eller geografien."

Utvandreren er ikke bare opptatt av om Gamlebyen var det samme som Nørvøya eller Aspøya, Hessa eller Spjelkavika, Sjøholt eller Ona. Geografisk plassering av ålesunderen har til en hver tid vært flytende. Dess nærmere du kommer byen, dess mer spesifikk blir du.

– Ålesunder?

– Ja, Fjellgategutt.

– Du da, ålesunder?

– Nei, fra Langevåg.

Med avstanden tyr vi til hjelpemidler. Når de blir usikre på hvor Trandal og Vatne og Hareid og Giske er, hjelper vi til med Ålesund. Sånn midt mellom Bergen og Trondheim. Sunnmøres hovedstad.

Og kommer du til Spania og Portugal, sier du at du er fra Norge.

– Noruega?

– Si.

– Ah! Bacalhau! Aalesund!!


Så dermed er det fritt frem. Vil du være ålesunder sammen med andre ålesundere i Oslo, klikker du på denne lenken og melder deg inn i Ålesunderen. Så enkelt er det >>


God helg, alle dere utvandrede ålesundere rundt Oslofjorden. Del gjerne denne bloggen med likesinnede!

70 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Frem i tø

Comments


bottom of page