top of page

Fra Tiger til Fjord


Vi husker med glede hans intense fortelling om hvordan Jervell-slekten endte opp i fjøresteinene på Nordøyane før de erobret Molde og Ålesund, osv., der Jervellhuset og –bua fortsatt er landemerker.

Denne uken lanserer Sverre Jervell sin bok om Fjordbyen – for alle oss som er opptatt av det spennende som nå skjer med Oslo og fjorden. Vår egen Oddbjørn Monsen er fotograf og forlegger, og vi gratulerer dem begge med produktet!

I sin egen omtale av boken sier Jervell at "Vi har fått sjøbadet på Sørenga og Operastranda. Vi har fått SALT, VIPPA og Badstulandsbyen. Vi har fått en kulturby med Deichman, Operaen, Munch-museet og Astrup Fearnley-museet. Vi har fått Middelalderparken."

Stikkordene gjenspeiler noe av innholdet i "Fjordbyen", der Jervell i tillegg tar leserne med på vandringer langs Havnepromenaden. Vi blir gjerne med neste gang Jervell tar beina fatt fra gamle Tigerstaden ut mot Fjordbyen. For Tigerstaden er snart et glemt konsept, der ungdommen i dag lurer på hva den digre tigerstatuen utenfor Østbanehallen har der å gjøre. Nå rettes blikket mot vannet, lyset og livslysten i Fjordbyen.

39 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Frem i tø

Comments


bottom of page