top of page

Dramatisk i høyden


August er selve sommermåneden for flotte fjellturer. Terrenget har tørket opp, stier og veier er gode venner med apostlenes hester. Tafjordfjella er viden kjente for sine dramatiske, men likevel ofte lett tilgjengelige ruter mellom turisthyttene. Mindre kjent er det at du kan kjøre helt inn i området og begynne vandringene f. eks. fra Kaldhussetra.

Tunneler fra Valldal har endret reisemønsteret til rekordvarmebygda Tafjord – og selve bilturen langs fjorden er også spektakulær (de glimtene som er ute av tunnelene). Tafjord ligger idyllisk i bunnen av fjordarmen. Herfra slynger anleggsveien seg opp de bratte bakkene til den deler seg med én gren mot Zakariasdammen og den andre grenen opp enda brattere svinger til Kaldhusseter. Ikke noe for bobiler og campingvogner.

Kaldhussetra er ikke lenger bemannet, men anleegget er moderne og romslig. Det gjelder bare å være medlem og huske DNT-nøkkelen.

Men så var det altså turene i Tafjordfjella!


Du kan ikke ha vært i Tafjord uten å få oppleve Zakariasdammen. Det var den største buedammen i Nord-Europa da den stod ferdig i slutten av 1969. Midt på 70-tallet ble den prisbelønnet. Med sine innpå 100 meters høyde styrer den energi av nesten ufattelige dimensjoner, nok elektrisitet gjennom året for 70.000 mennesker.

Du kan lese om en 2-3 timers vandring fra Kaldhussetra i denne lenken >>


God tur!

46 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Σχόλια


bottom of page