top of page

Borgundfjordtorsk og anna godt av fisk


Årsmøtemiddagen er ikke det eneste torskemåltidet i Mettes kokkelering. I denne matbloggen tar hun oss med på flere høydepunkter med fisk i fokus. Snadder!


– Nytt år, og da vet man at snart kommer Borgundfjordfisket og skreien kommer inn fjorden for å gyte. Det er noe spesielt med denne årstiden, skriver Mette i denne bloggen – og fortsetter:

Myten sier at når fisket i Borgundfjorden var på sitt største, kunne man gå tørrskodd flere kilometer over fjorden. Det sydet av båter på fjorden og ekstra med folkeliv på kaia i byen.


Hva smaker vel bedre enn sprellfersk torsk rett fra havet? Det er en av de tingene jeg savner her østpå – sprellfersk fisk - selv om jeg har funnet min fiskehimmel på Hamar som en god erstatter.


Tradisjon hos oss var torsk, potet, gulrot, litt smelta smør og flatbrød. Det var og er så godt. Rogn bruker vi oftest på brødmaten her i huset.


På rett vis skal det vel serveres torsk/skrei, rogn og lever med potet og gulrot. Det er noen varianter rundt saus: Smelta smør, eggesmør eller sandefjordsmør. Hvordan vil du helst ha skreien servert?


Jeg er også glad i å lage egne fiskekaker. Ingenting er så godt som hjemmelaga fiskekaker. Bruker oftest hyse, kanskje med litt lyr i tillegg. Snaddermat.


Fish and chips med ertepuré er også enkelt og godt å lage. Serveres med masse eddik.


I tillegg har jeg Mettes fiskesuppe, den er en slager når vi har gjester i heimen. Hemmeligheten ligger i god hjemmelaga fiskekraft.


Håper dere har fått litt inspirasjon til å lage fisk og, ikke minst, gleder dere til Borgundfjordtorsken på årsmøtet.


Mvh Mette

116 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page