top of page

Spektakulære Sunnmøre


Du fikk kanskje ikke med deg reportasjen i Aftenposten sist lørdag (1. mai og kun e-avis), men du kan lese den her >>. Elise Rønnevig Andersen skriver om en tur fra Kristiansund til Ålesund; frodig stoff, selv om hun bommer litt mot slutten og plasserer Valldal i Geirangerfjorden.


For oss utreiste ålesundere er en av de ultimate turene på Nordvestlandet både langt mer dramatisk og langt mer spektakulær!


Du drar fra byen til fergeleiet Solavågen, videre til Ørsta og Sæbø. – Ny ferge til Lekneset og en stopp på Øye (lunsj Hotel Union). Hele tiden får du lyst til å stoppe og bruke tid, men vi skal gjennom Norangsdalen, som tar pusten fra deg, og videre til ­ Hellesylt. Ferga fra Hellesylt går ikke mange gangene om dagen inn Geirangerfjorden, men avgang kl 15.30 passer perfekt. I Geiranger er det et nytt Hotel Union som gjelder; spa, middag/overnatting – men du får gjerne med deg Fosseråsa og utsikten fra Flydalsjuvet mot Ørnesvingene.

Utsikt fra Flydalsjuvet

– Dit går turen neste dag mot Eidsdal og ferge til Linge og Valldal. Gudbrandsjuvet finner vi på veien til Trollstigen. Så er vi på Åndalsnes, der vi like gjerne kunne blitt enda en dag, nå som de har Rampestreken, men vi haster tilbake til Ålesund og tar trappene opp til Fjellstua dagen etter, bare sånn for skøy – og for å nyte synet innover fjellheimen, der vi nettop har vært.

79 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page