top of page

Påsken for døren


Sol, snø, ski, appelsin, kvikklunch og for noen båtpuss. Det er vel minner de fleste sitter med om du spør, skriver Mette i denne matbloggen:


"Vokste opp i en famile som ikke har hytte, så mine påskeminner fra barndommen er for det  meste hjemmekos med dagsturer til Ørskogfjellet. Kor vi fant en solvegg på en gammel støl eller laget ei lita snøborg vi kosa oss ved.

På med solbriller, knikkers og sekk fylt med kakao, appelsin og kanskje en kvikklunch. Det var kos det. På kveldene blei det mye yatzy og brettspill.

Kommer ikke på så mange matminner fra påsken i barndommen annet enn påskefrokost påskemorgen hos farmor og farfar over gårdplassen. Det var egg, nybakt brød og godt pålegg på menyen.  I tillegg var en pinnekjøttmiddag fast innslag i løpet av påska.

 

Lettvint mat

I påsken har man kanskje mange gjester, og da er det greit å lage mat som er lettvint eller kan forberedes litt på forhånd.

Lam er vel påskemat nr 1 i Norge?

Lam kan lages i utallig mange varianter.

I fjor skreiv jeg om lammesteik. Vil ha du litt oppfrisking rundt det, så finn frem bloggen – Påskekos -  fra ifjor.


En anna god klassiker er lammefrikasse. Perfekt til å lage på forhånd, og til mange. Anbefaler dere å prøve en av disse: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/lammefrikasse/


 

Og om man ikke har lyst på lam, er det aldri feil med ei god gryte bacalao. Vi bruker ha bacalao en dag i påska, slik vi bruker å ha i jula.

Vigramør er også enkel og god mat etter en lang dag i fjellet. Trekk en kveil vigramør, lag en god hjemmelaga potetstappe, og server med rotgrønnsaker og rosenkål. Enkel festmat. Vigramør kan bestilles rett fra produsenten hjem til deg, ellers bruker Fenaknoken på Akershuskaia ha det til jul og påske ihvertfall.

 

Jeg synes at sjokolade og appelsin er en uslåelig kombinasjon.

Hva med sjokoladefondant i appelsin. Det er utrolig godt. Prøvde det for et par helger siden og det gav mersmak.

Panakotta med appelsinsaus er også godt og kan lages et par dager før du skal ha gjester. Lag i posjonsglass og ha på saus og revet sjokolade ved servering.


Som Sunnmøring vil e minne om at påskemarsipanen lager vi selvsagt sjøl  😊 Da sparer vi masse penger, og det liker jo vi Sunnmøringer.

Kjøp marsipanrull i butikken, rull til små egg eller staver, dypp i smelta sjokolade og ha litt strø på.  1,2,3 så har du deilig påskegodt for en billig penge, og i tillegg kan det være en hyggelig aktivitet for heile familien.  Dere kan lese mer om det både i fjorårets påskekos- og juleblogg.

 


Ønsker du mer informasjon rundt oppskrifter o.l., er det bare å ta kontakt", skriver Mette og ønsker God påske!

72 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Nytt styre

Comments


bottom of page