top of page

Lettvint mat på sensommeren


Vår kjære matblogger, Mette, tenker på alt, også at det kan være greit med lettvinte retter, nå som sommeren er på hell.


August e kommet og sommeren går sakte mot hell for dinne gang. Kanskje begynne du å bli lei av grillmat? Her e noen tips om enkle kjappe småretter som egner seg godt også til middagsmat.


Hva med fiskeboller/pudding i terteskjell? Det e kanskje lenge siden du har spist. Kanskje en rett som har gått litt i glemmeboka. Jeg lager den med ujevne mellomrom. Enkelt og godt. Lag en god hvit saus og varm fiskeboller eller fiskepudding i biter i den. Rensk noen reker. Varm terteskjellene i ovnen og vips har du middagen klar. Noen bruker også servere med erter og små gulrøtter det er ikke jeg vant med. Jeg pynter det hele med litt dill, gressløk og en skive sitron.


Pitabrød eller tacolefse er også god base for enkle middager. Fyll de med grønnsaker du liker, kylling, fiskekake eller kanksje du har noen rester med stek. Topp med en god dressing eller sweetsour chillisaus.


Det bugner også av gode norske grønnsaker i butikken om dagen.

Hjemmelaga blomkålsuppe e jo bare så godt. Det tar ikke lange tiden heller. Del blomkålen i 2 og kok den i lettsalta vann til den er nesten mør. Ta ut blomkålen og hell kraften over i en beholder. Smelt 3-4 ss smør eller melange i panna, tilsett 3 ss mel og bland. Spe med kraften fra blomkålen til fin suppe-konsistens. Smak til med salt, pepper og litt buljong om du ønsker litt mer smak. Del blomkålen i buketter og putt oppi suppa. Varm opp. Suppa kan serveres med litt brødkrutonger og sprøstekt spekeskinke for litt luksusfølelse.


Vel bekomme.

75 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page