top of page

Kom mai du skjønne milde ...


Mai-bloggen fra Mat-Mette dreier seg selvsagt om festmat! Les og bli inspirert!!

Dersom du trenger litt hjelp (hvem gjør vel ikke det?) står Mette (se nederst) til disposisjon.


Mette skriver: Med mai kommer festdagene på rad.

Mai er også den største konfirmasjonsmåneden og bryllupsesongen er godt igang. Altså tid for festmat og kaker. Skal man bestille alt ferdig, kan det bli dyrt, men det er enklere enn man kanskje tror å lage festmaten selv.


Koldtbord er jo alltid en slager. Kan gjøres enkelt eller komplekst; det er mange mulgheter her. Mange tenker kanskje at det er mye som må klargjøres. Sannheten er at det meste kan lages på forhånd og bare legges opp på festdagen. Og man kan jo spørre gjester om å ta med en rett eller en kake. Karbonader kan stekes uker i forveien og fryses. Kabaret kan lages dager i forveien. Samme med en potetsalat, bare fresh den opp med litt løk og gressløk til servering. Eggerøre kan lages dagen før. Spekemat, annet kjøttpålegg og laks kan legges på tallerken dagen før, bare husk å dekke godt til med plast.

Gryteretter og bacalao er også god festmat. Server med godt brød til. Man trenger ikke ha 5 retters meny for at det skal bli fest-suksess.

Kaker kan også lages i forveien. Frys ned bunner og pynt de et par tre dager før dagen. Dette går kjempefint for alle kaker bortsett fra kremkaker eller skikkelige bløtkaker om du vil. De bør serveres samme dag som de pyntes.

For meg er den ultimate 17. mai-kaken en skikkelig bløtkake, hvit krem dekket med masse bær i rødt og blått.

Bryllupskake kan du også lage selv. Skal du ha en stor flott kake kan det kanskje være en utfordring, men med god planlegging kan også det være gjennomførbart . Ofte er det enkle det beste.

Ha en strålende maimåned med og uten fest. Håper dere har fått litt inspirasjon og får lyst å lage festmaten selv. Ønsker dere tips og oppskrifter, er det bare å ta kontakt.


Mvh Mette


64 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page